Welcome to our store

Online shopping is the process consumers go through to purchase products or services over the Internet. You can edit this in the admin site.

If you have questions, see the Documentation, or post in the Forums at nopCommerce.com

Lyoness shop

Мини количка

Мини количка за на работно биро кое може да служи како држач за мобилен телефон, картички или пенкала.
ден 499,00 ден 299,00

Лого Хангер

ден 499,00 ден 199,00

Дисплеј - А5 формат

A5 дисплеј наменет за брендирање на излогот на вашето продажно место или за на касата во вашиот продажен салон. Покажете им на купувачите дека токму кај вас можат да добијат Lyoness предности!
ден 199,00 ден 99,00

Дисплеј - А4 Формат

A4 дисплеј наменет за брендирање на излогот на вашето продажно место или за на касата во вашиот продажен салон. Покажете им на купувачите дека токму кај вас можат да добијат Lyoness предности!
ден 299,00 ден 149,00

Тефтер (Lyconet) х 25 парчиња

ден 1.250,00 ден 999,00

Запалка Lyconet x 5 парчиња

ден 150,00 ден 129,00

Пенкало - Lyonesss

Високо квалитетно црно пенкало со изгравирано сребрено Lyoness лого.
ден 489,00

Кожен тефтер А5 - Lyoness

Високо квалитетен тефтер, А5 диманзија, со гравирано Lyoness лого.
ден 699,00

Бизнис Инфо

Сет банери за Бизнис Инфо настан.
ден 9.598,00 ден 9.099,00

Lyconet Работилница

Материјали за Lyconet работилница со капацитет до 25 луѓе.
ден 11.596,00 ден 10.499,00

Книги

10 Чекори до успехот – Кацуџо Ниши

Системот на Кацуџо Ниши е единствената философија на животот, насочена кон успехот и кон хармонизацијата во сите сфери на човековото постоење. Практичните совети, комплексните вежби и духовните техники им помогнаа на илјадници луѓе во осдравувањето и во постигнувањето хармонија. Програмата за просперитет на Ниши ќе ви помогне да постигнете успех во сите области на животот, ќе ве научи како да го правите тоа со вистинска радост и со задоволство. Ќе постигнете се што сакате, секојдневно чувствувајќи исполнување и среќа. Во оваа книга ве очекуваат: 10 чекори на патот кон среќата и кон просперитетот; правила за градење успешна реалност – за домот, за работата, за семејниот живот; вежби за просперитет и за остварување на поставените цели; исцелувачки техники за оздравување на организмот; избрани духовни вежби за постигнување благосостојба и успех.
ден 180,00

распродадено

52 чекори до успехот – Наполеон Хил

Книгата 52-та чекори до успехот соодвествува со 52-те недели во годината. Секоја недела еден чекор на скалата на успехот. Чекорите се еден вид медитации кои ќе ве исполнат со верба, надеж, трпение, понизност, оптимизам, ентузијазам, позитивен ментален став.... чекори кои ќе ве поведат по патот на успехот. Тоа се 52 кратки приказни, напишани на јазикот што по својата едноставност одговара на јазикот на Библијата.
ден 260,00

распродадено

7 Навики на успешните луѓе – Стивен Кови

7 навики на успешните луѓе е обемна програма за развивање на свеста за тоа како досегашните перцепции и претпоставки го попречуваат успехот – како во деловните така и во личните односи. Овој пристап ќе ви го прошири начинот на размислување и ќе ве одведе до поголеми можности и поефикасно решавање на проблемите. Денес Стивен Р. Кови е најпочитуваниот мотиватор во корпоративниот свет. Научете како да ги примените неговите 7 навики – и гледајте како ви го менуваат животот. „Стивен Кови е американскиот Сократ, затоа што совршено разбирливо пишува за ’перманентните нешта’ – за вредностите, семејството, меѓучовечките односи, комуникацијата“. Брајан Трејси „Кога Стивен Кови зборува, директорите молчат и слушаат“. Њујорк тајмс Стивен Р. Кови, еден од 25 највлијателни Американци според магазинот „Тајм“, го посвети својот живот за да докаже дека секоја личност може да ја контролира својата судбина со помош на длабоко, а сепак директно водење. Тој е светски признат стручњак за лидерство, семеен експерт, учител, организациски консултант и автор. Неговите книги се преведени на 38 јазици и се продадени во над 20 милиони примероци, а 7 навики на успешните луѓе е прогласена за највлијателна бизнис-книга на 20 век.
ден 500,00

Без оправдување – Брајан Трејси

За да бидете успешни не е потребно да сте родени под среќна ѕвезда, да бидете богати, да имате идеални познанства и врски или специјални таленти. Единствено што ви е потребно е само- дисциплината. За жал, повеќето луѓе или се движат по линија на помал отпор и/или сакаат моментално задоволство - не земајќи ги предвид долгорочните последици од сегашните акции. Без оправдувања! покажува како да успеете на три главни полиња во вашиот живот: 1. Вашите лични цели 2. Вашите работни и финансиски цели 3. Вашата севкупна среќа Наместо да им завидувате на другите и да копнеете по животот што го имаат избраните „среќници“, престанете да наоѓате изговори и прочитајте ја оваа книга! Брајан Трејси е најпознатиот светски гуру за мотивација и продажба. Тој е претседател на Брајан Трејси интернешенал, компанија специјализирана за обука и развој на поединци и организации. Мисијата на Брајан Трејси е да ви помогне да ги достигнете личните и професионални цели побрзо и полесно одошто сте замислувале. Неговите говори и семинари за лидерство, продажба, мотивација, цели, стратегии и креативност ги слушале повеќе од 5 милиони луѓе и 10.000 компании во преку 50 земји ширум светот.
ден 400,00

Бидете она за што сте предодредени – Брајан Соуза

Оваа инспиративна книга ќе ве моривира и поттикне да постигнете лични цели. Ќе биде водич кој ќе влијае на вашиот професионален избор и одлуки.
ден 420,00

распродадено

Богат татко, сиромашен татко – Роберт Киосаки

Книга што го растресе финансискиот свет! Што е разликата во погледите и ставовите на богатите во споредба со обичните луѓе? Во што се разликуваат нивните постапки што даваат драстично поинакви резултати? Роберт Киосаки, инвеститор-милионер, автор и предавач, ја имал единствената шанса да ги открие одговорите на овие прашања уште во своето детство, и тоа од две сосема различни перспективи - богатиот и сиромашниот татко. Едниот, таткото на Роберт, редовен професор со размислувања на обичен работник што работи за плата. И другиот, таткото на неговиот другар, успешен бизнисмен, кој станал негов ментори му ги отворил очите за огромните грешки што ги правел неговиот сиромашен татко во врска со парите. Богат татко, сиромашен татко е лична финансиска перспектива за целосно преиспитување на тоа како функционираат парите. Нè учи како да работиме на сопствената финансиска интелегенција, како да го забрзаме финансискиот прогрес и како ризикот да ни стане сојузник. Богат татко, сиромашен татко е почетна точка за секој што сака да има контрола над својата финансиска иднина. УСА Тудеј
ден 400,00

Волшебни скали до успехот – Наполеон Хил

Во оваа книга се тестирани и испробани седуманесетте закони на Хил за успех и заклучокот е дека навистина функционираат чудесно. Со едноставен и разбирлив јазик, техниките на Хил ги откриваат идеалите и делата кои им даваат моќ на сите оние кои користат и им овозможуваат да станат водачи и успешни во својата работа. Книгата докажува дека вистинските водачи не се раѓаат - тие се обликуваат со неверојатна слична, едноставна и динамична низа од навики. Приспособен и актуелизиран за потербите на 21 век.
ден 300,00

распродадено

Говорот на телото(АЕА) – Алан и Барбара Пиз

Оваа книга е авторитетен водич низ оваа тема, напишан многу духовито, преку кој можете да ги научите тајните на говорот на телото. Тоа ќе ви овозможи поголема самодоверба и контрола во било која ситуација - од деловни разговори до пронаоѓање на вистинскиот партнер во животот. Ќе ги откриете техниките кои што ќе ви покажат како да ги интерпретирате гестовите, како да ги читате затскриените мисли и емоции - па на крајот да донесете вистински заклучоци.
ден 300,00

распродадено

Дракер за секој ден – Питер Ф. Дракер

Сега, за првпат, најмоќните идеи на Дракер се собрани на едно место – Дракер за секој ден. Компилацијата на четива од целиот негов работен век, Дракер за секој ден ги презентира клучевите за неговото размислување и го спојува неговиот впечатлив корпус од дела. Меѓутоа, оваа книга служи како нешто повеќе од објаснување на делата на Дракер – таа е повик за акција. Како што пишува и самиот Дракер: „Најважниот дел од оваа книга се празните простори на дното на нејзините страници. Таму читателите ќе треба да придонесат со своите дејства, одлуки и со резултатите од овие одлуки. Затоа што ова е книга за дејствување.“
ден 700,00

Ефективен директор – Питер Ф. Дракер

Делотворните организации се реткост. Тие се поретки дури и од делотворните луѓе. Ваму или таму постојат светли примери, но во целина делувањето на организациите сè уште е примитивно. Организациите, како и луѓето на одговорните позиции, мораат систематски да работат на делотворноста и да стекнат навика за ефективност. Мораат да научат да ги хранат своите можности и да ги изгладнуваат своите проблеми. Мораат да работат на тоа, силата да им стане продуктивна. Мораат да се концентрираат и да поставуваат приоритети, наместо да се обидуваат да работат сè помалку. Делотворноста мора да се научи.
ден 700,00

Изеди ја жабата! – Брајан Трејси

Бестселер авторот Брајан Трејси, оди до јадрото на тоа што е од суштинско значење за ефективниот менаџмент со времето: одлучност, дисциплина и решителност. Во ова, целосно преработено и збогатено издание, тој пружа најнови информации за тоа како да спречите технологијата да доминира со вашето време. Тој детално опишува 21 практичен чекор коишто ќе ви помогнат да престанете да одолговлекувате и да завршите повеќе од важните работи - денес.
ден 500,00

распродадено

Како да излезете на крај со непријатните луѓе – Роберта Кава

Модерниот начин на живот, комуникацијата и работата честопати ќе не принудат да се соочиме со луѓе со кои не е лесно да се излезе на крај. Некои од нив се доста агресивни и бучни, некои се само упорни, а некои удираат на нашата сочуствителност. Само во оваа книга ке сретнеме над дестина видови на овие, „тешки луѓе“. Положбата, професиите или образованието не можат да ве спасат. Ако сте работник и ви се погоди добар шеф тоа не значи дека нема да имате непријатни муштерии или лоши колеги. Ако сте управител тоа не значи дека меѓу потчинетите нема да има незгодни личности, па колку и да ги сеете низ сито вработувањата и отказите. Дали овие напорни личности постојано ве вознемируваат или ви досадуваат од време на време? Во оваа книга ќе најдете патишта и начини да им кажете – НЕ. Ќе научите како да ги препознаете, што да им кажете и како со нив да се справите.
ден 380,00

Како да останете среќни во несреќен свет – Мери Чејмен

Дали страдате од: стрес, вина, депресија, прекумерна работа, страв, емоционални рани? Доколку ви треба закрепнување, тогаш ја имате вистинската книга в раце.Ќе Ве поведе до духовните корени на Вашите неволји, ставајќи ги на испит Вашите погледи кон светот. Ви укажува за патот кон нов квалитет на животот кој, не само што ветува исполнување, туку и донесува среќа на другите. Држејќи се до принципите кои не потклекнале пред обидите на времето, нуди вистинска надеж на сите оние кои страдаат од притисокот на модерната доба.
ден 350,00

Како да пливате со ајкули – Харви Мекеј

И ВИЕ МОЖЕТЕ ДА УСПЕЕТЕ А како, тоа ќе го дознаете од овој практичен прирачник на Харви Мекеј, човекот што успеал да стане милионер. Ќе го научите следново: Како да продадете побрзо и повеќе така што ќе допрете до луѓето што немаат ни најмала желба да се сретнат со вас, а потоа ќе ги натерате да бидат среќни поради тоа што рекле „Да!” Како да се организирате подобро и да раководите така што ќе се вооружите со информации за деловните можности, клиентите и конкуренцијата - за кои би ви завидувала и ЦИА - користејќи го системот Мекеј 66™. Како да се мотивирате користејќи ги неговите сознанија што ќе ви помогнат вам или на вашите деца да и се придружите на групата на милионери. Како да победите во преговорите така што ќе дознаете кога да се „насмевнете и да речете не”, а кога да „го пратите својот клон”“. Единствена книга на деловната легенда, што ќе ви покаже како и вие да успеете во работата како што успеа тој! „Прекрасно напишано, духовито, ќе ве закове за столот... Најдобрата книга за тоа како да ја постигнете целта уште од времето кога Дејл Карнеги го напишал своето ремек-дело.” - Ворен Бенис, коавтор на “Лидер”“ „Кога почнав да ги читам лекциите на Харви Мекеј, веќе не се одвојував од книгата. Лекциите се јасни, конкретни и применливи во практика. Ова ќе стане задолжително четиво за сите раководители во компанијата 'Есте Лодер'. Така ќе мочеме да пливаме пред другите. “ - Леонард Лодер Претседател и генерален директор на компанијата “Есте Лодер” „Искрениот ентузијазам на Харви Мекеј претставува освежување во однос на ставот на огромен број денешни американски бизнисмени, што се раководат од принципот 'целта ги оправдува средствата'. Ни останува надежта дека позитивниот став што го краси Харви ќе преовладее во иднината. “ - Роберт Редфорд „Харви има дар да изрази некои многу мудри и важни забележувања на забавен и интересен наќин. Сериозните студенти по менаџмент и раководителите можат да научат многу од оваа книга.” - Харви Голуб „Да дадеш добар совет е барем еднакво тешко како и да добиеш добар совет, но Харви Мекеј успеал во двете овие работи. Неговата книга полека не води до точката кога ќе речеме: 'Се разбира! Тоа е јасно! И јас мислам така!' - што е одлика на извонреден учител.” - Рој Менинxер Претседател на Фондацијата Менинxер „Да го прочитате 'Водич до успехот' од Харви Мекеј значи да го запознаете Харви. Тој ќе ви пренесе се што знае - лично нема да се колебам ни минута да го прифатам неговиот совет.”“ - Чарлс Шваб „На сите што се подготвени да ги научат правилата - и да се придржуваат кон нив - книгата на Харви Мекеј им го доближува успехот на досег на раката.” - Френ Таркентон „Харви Мекеј веројатно е најталентираниот човек што сум го запознал.” - Лу Холц За авторот Харви Мекај е роден 1932 година во Минесота, СAД. Тој е еден од најпозна - тите и најбараните американски бизнис–предавачи и колумнисти, чиишто колумни се обвјавуваат во дури 52 весника. На 26- годишна возраст Мекај откупи една пропад ната компанија за коверти за од неа да направи бизнис вреден 100 милиони долари, станувајќи еден од најголемите про из во ди тели на коверти во САД. автор е на повеќе книги од кои најпознати се бестселерите Како да пливате со ајкули без да бидете изедени живи и чувајте се од голиот човек кој ви ја нуди својата кошула, книги што Њујорк тајмс ги вброи меѓу 15-те најиспиративни бизнис-изданија на сите времиња. Преведени на повеќе од 40 јазици и со продадени над 10 милиони примероци ширум светот, тие се стекнаа со статусот на апсолутни бестселери. Покрај основаwето на корпорацијата Мекај Енве лоп, тој е и поранешен директор на Санденс институт и Универзитетот во Минесота, како и визитинг професор на повеќе престиж ни универзитети меѓу кои Харвард, Стенфорд и Мичиген.
ден 400,00

Како да се здобијат пријатели и наклоност на луѓето – Дејл Карнеги

МОЌЕН И ДОКАЖАН ВОДИЧ ШТО ПОТТИКНА ИЛЈАДНИЦИ СЛАВНИ ЛУЃЕ ДА СТИГНАТ ДО ВРВОТ НА УСПЕХОТ ВО БИЗНИСОТ И ВО ЛИЧНИОТ ЖИВОТ Книгата Како да се здобијат пријатели и наклоност на луѓето е еднакво релевантна и корисна денес како и во времето кога била објавена, пред речиси 80 години. Тоа се должи на неверојатната умешност на Дејл Карнеги да проникне длабоко во човековата природа и да ги открие принципите врз чија основа секој човек можел да се развие и максимално да го искористи својот потенцијал. Според Карнеги, финансискиот успех не зависи толку од знаењето што го поседуваме колку од способноста да ги изразиме своите идеи, да преземеме лидерска улога и да го поттикнеме ентузијазмот кај луѓето. Продадена во десетици милиони примероци низ светот, оваа книга содржи многу корисни совети за тоа како брзо и лесно да се здобиете со пријателството и наклоноста на луѓето, како да го зголемите своето влијание во работната средина, како да станете поефикасни, да ги поттикнувате моралот и ентузијазмот кај соработниците, а да ги избегнете недоразбирањата и расправиите во деловниот и семејниот живот.
ден 400,00

Како да станете вистински лидер – Џон Максвел

Ако се наоѓате во ситуација да водите луѓе, веројатно многу пати сте се запрашале што сè е потребно за да се стане успешен лидер. Во својата книга Како да станете вистински лидер, Џон Максвел дава многу практични примери и совети кои ќе ви помогнат да успеете во тоа. Оваа книга е задолжителен прирачник за секој што е, или пак сака да влезе во светот на лидерството. Џон Максвел е познат американски експерт за лидерство и постигнување личен и професионален успех. Секоја година држи предавања за лидерство пред повеќе од сто илјади луѓе, а своите принципи на лидерството ги пренесе и на компании од групата Fortune 500, Американската воена академија, како и на спортските организации NBA, NCAA и NFI.
ден 400,00

распродадено

Како да стекнете самодоверба – Норман Винсент Пил

Чекор по чекор, со јасни зборови, д-р Пил покажува : - како да ги ослободите своите внатрешни сили - како да се ослободите од комплексот на инфериорност - како да го осмислите својот пат до успехот - како да ја користите моќта на молитвата - како да постигнете ослободување од стравот - како да ја избегнете вознемиреноста - како да постигнете брачна среќа - како да се соочите со жалоста.
ден 380,00

Клуч за успехот – Наполеон Хил

Овој клуч е генијален механизам со ќија помош оние кои го поседуваат можат да ја отклучат вратата за која ќе најдат решенија за сите нивни проблеми. Моќта на неговата магија ја отвара вратата на пријателството, со тоа што ви открива кои црти од личноста и карактерот се заслужни за создавањето на трајни пријатели. Ги открива методите со чија помош секоја несреќа, неуспех, разочарување, секоја грешка во расудувањето и секој пораз од минатото можат да се преобразат во богатство со непроценлива вредност.
ден 300,00

Кој го здипли моето сирење – Спенсер Џонсон

Кој го здипли моето сирење? е едноставна басна која ни донесува длабоки вистини за промените. Тоа е забавна и поучна приказна за четири суштества кои живеат во „Лавиринтот“ и бараат „Сирење“ од кое живеат и кое ги прави среќни. Две од нив се глувчиња, Душкало и Брзи. А две се „човечиња“ - суштества со големина на глушец кои со однесувањето и со ликот многу потсетуваат на луѓето. Се викаат Туцко и Муцко. „Сирењето“ е метафора за она што сакате од животот - добра работа, сериозна врска, пари, имот, здравје и душевен мир. А „Лавиринтот“ е место во кое го барате она што го сакате - организацијата во која работите или семејството и заедницата во која живеете. Кога ќе стасате до „Ракописот на ѕидот“ и сами ќе откриете како да се справите со промените, па ќе можете да уживате во поголеми успеси со помалку стрес во работата и во приватниот живот. Оваа приказна е напишана за сите возрасти, ќе ја прочитате за помалку од еден час, но нејзината исклучителна мудрост ќе ви трае цел живот. „Кој го здипли моето сирење“ е книга што ја користат мажи и жени во многу корпорации, државни институции, војската, во малите претпријатија, болниците, црквите и училиштата вклучувајќи ги и: Apple Computers, Dell Computers, Goodyear, HP, IBM, Kodak, Nestle, Pepsi, Proctor & Gamble, Shell, Time..
ден 200,00

распродадено

Која игра ја играш? – Ерик Берн

Бестселерот Која игра ја играш? на психијатарот Ерик Берн е книга што им помогна на милиони луѓе да ја сфатат динамиката на врските и да го подобрат својот живот. Сите ние играме игри. Тоа го правиме при секоја средба со другите. Природата на овие игри зависи и од ситуацијата, но и од другиот учесник во играта. Оваа класика е најдостапната и најпроникливата книга напишана досега за игрите што ги играме: оние шаблони на однесување кои ги откриваат нашите вистински чувства и емоции. Со мудрост и досетливост ни ги покажува мотивите што се кријат зад нашите врски и ги истражува улогите што се обидуваме да ги играме – и сме принудени да ги играме. Која игра ја играш? ви го дава клучот за психологијата на другиот – и на самиот себеси. Ќе станете поискрени, поефикасни и вистински тимски играч. „Генијална, забавна и јасна илустрација на психолошкиот театар што луѓето непрестајно го играат.“ Курт Вонегат
ден 400,00

Креативна визуелизација – Шакти Гавејн

Креативна визуелизација е уметност на користење умствени слики и афирмација за воведување позитивни промени во животот. Успешно се применува во здравјето, образованието, бизнисот, уметноста, спортот – всушност, позитивно влијае на секое поле од животот. Долгогодишен бестселер со продадени над шест милиони примероци во светот, овој прирачник уште со првото издание покрена ново движење во личниот развој. Овој класичен водич изобилува со медитации, вежби и техники што ќе ви станат дел од секојдневјето и ќе ви овозможат да управувате со сопствениот живот. Со помош на моќта на имагинацијата можете да го создадете она што го сакате во животот, и многу повеќе: - да ги искорените лошите навики, - да ја зголемите самодовербата, - да напредувате во кариерата, - да ја развиете креативноста, - да ги подобрите виталноста и здравјето, - да практикувате длабока релаксација.
ден 250,00

Креативноста на решавањето на проблемите – Брајан Трејси

Карактеристика на секоја исклучителна кариера е способноста за изнаоѓање на иновативни решенија за предизвиците во работата. Вештините за креативно размислување имаат клучно значење за вашиот професионален напредок. Како врвен светски експерт за успех, Брајан Трејси знае дека секој може да стане покреативен со употреба на неговите сознанија и искуства. Во оваа книга тој ни открива 21 докажани техники што можете да ги примените веднаш и да почнете да добивате исклучително продуктивни идеи. Дознајте како: • да ги стимулирате примарните поттикнувачи на креативноста • да користите нулта размислување, брејнсторминг, споредно размислување и групна техника за да ги решавате проблемите и да ја подобрите организацијата • да поставувате такви видови на прашања од кои ќе добиете умни решенија. Оваа книга ќе ви ја промени кариерата со тоа што ќе ве однесе до изворот на вашата интуитивна генијалност!
ден 250,00

Лидер без титула – Робин Шарма

Повеќе од петнаесет години најуспешните компании и најбогатите луѓе на светот ја применуваат формулата на Робин Шарма - еден од најбараните гуруа на денешнината. Оваа формула сега ви е достапна и вам, преку вдахновените пораки за тајните на успехот и личната среќа. Книгата Лидер без титула ќе ве научи: Да бидете исклучителни во својата работа, без оглед на функцијата што ја имате Да ја искористите секоја шанса во тешките времиња Да изградите одличен тим и да станете продавач број 1 Да ги совладате тактиките за ментална стабилност и физичка снага Да се изборите со стресот, да размислувате позитивно, да ослободите енергија и да постигнете хармоничен живот Без оглед на позицијата што ја заземате во компанијата и на моменталните околности во својот приватен живот, не заборавајте дека поседувате моќ да станете лидер. Оваа книга ќе ве научи како да ја стекнете оваа моќ и да го измените не само својот живот туку и светот околу вас. Дајте го својот максимум! „Од калуѓерот што го продаде ферарито до лидер без титула, Робин Шарма нè води по вистинскиот пат. Врзете се и уживајте во возењето“. Кевин Робертс, Сачи & Сачи „Робин Шарма има ретка дарба да пишува книги што вистински им го менуваат животот на луѓето“. Ричард Карлсон „Лидер без титула е книга што ќе ви го измени животот. Прочитајте ја и подгответе се за неверојатна промена“. Њујорк тајмс
ден 380,00

Магијата на големите соништа – Дејвид Џ. Шварц

Поставете си високи цели...а потоа надминете ги! Над шест милиони луѓе низ светот си го подобрија животот со помош на Магијата на големите соништа. Д-р Дејвид Џ. Шварц, кој долго време го држи приматот на еден од најголемите експерти за мотивација, ќе ви помогне да продавате подобро, да менаџирате подобро, да заработувате повеќе и – што е најважно од сè – да најдете поголема среќа и душевен мир. Магијата на големите соништа ви нуди практични методи, а не само празни ветувања. Д-р Шварц ја открива својата внимателно разработена програма за да го извлечете максимумот од работата, од бракот и семејството, од социјалниот живот... Ви покажува дека не мора да бидете интелектуалец или да имате вроден талент за да постигнете успех и сатисфакција – но мора да ја разберете и да ја стекнете навиката на мислење и однесување што ќе ве одведат до врвот.
ден 450,00

Мевлем за душа – Џек Кенфилд и Марк В. Хансен

Запознајте ги сите тајни на човечкото срце раскажани во приказни кои го отвораат срцето и ја крепат душата! Откријте ја повторно моќта на инспирацијата со вонвременските приказни за секојдневните чуда кои го отсликуваат она најдоброто во човечкиот дух. Не е важно дали тукушто сте ја откриле Мевлем за душата или сте долгогодишен обожавател на оваа книга, ова издание ќе ве инспирира да бидете подобра личност, да го достигнете својот најголем потенцијал, да ја поделите својата љубов и да го прифатите светот околу себе. Поминаа речиси две децении откако Џек Кенфилд и Марк Виктор Хансен, двајца извонредни мотивациски говорници, нè израдуваа со првата збирка од нивните омилени приказни. Денес, Мевлем за душата е една од најчитаните книги која продолжува да инспирира милиони луѓе со своите приказни за надежта, триумфот и величината на човечкиот дух. „Мевлем за душата ги инспирира читателите и им помага да запамтат дека важните нешта во животот се ̶̶̶ љубовта и благодарноста.“ Барбара де Анџелис
ден 400,00

Менаџирање за иднината (на македонски јазик) – Питер Ф. Дракер

Питер Дракер ви ги претставува најмодерните идеи во економијата и потребните бизнис пракси со цел успешно да се менаџира компанијата во периоди на промени. Оваа книга нуди изворедни лекции за секој менаџер кој сака да ја победи конкуренцијата. Покрај менаџирањето на човечки ресурси, авторот објаснува како да се соочиме со економските фактори и да ја моделираме нашата компанија во модерна организација.
ден 700,00

Мисли и збогати се – Наполеон Хил

Мисли и збогати се е можеби најважната книга за успехот некогаш напишана, и поради неа Наполеон Хил се смета за татко на целата мотивациска литература што се пишува и денес. Хил посветува цели 25 години со намера да ја открие тајната за стекнување на богатство и да одговори на прашањето Што е она што те прави победник? Резултат на истражувањето на карактеристиките и особеностите на преку 40 милијардери, Хил развива 13 принципи во форма на филозофија за личен развој и успех. Книгата се темели на тврдењето дека секоја индивидуа која има желба, верба и истрајност, може да стигне до зацртаната цел без разлика колку недостижно и да изгледа. Ако можеме да научиме да мислиме како милијардер, тогаш може и да почнеме да се однесуваме така, и на крајот да станеме еден од нив. Нарекувајќи ја „најдобрата формула за успехот“, оваа книга е досега продадена во повеќе од 70 милиони примероци. Следејќи ги овие правила и совети, успехот во бизнисот но и во секоја друга сфера од животот станува извесен. Не го оставајте успехот за утре, прочитајте уште денес! Во текот на изминатите дваесет и пет години уживам во среќа и благосостојба повеќе отколку што заслужува секој човек, но ме полазуваат морници кога ќе си помислам каде би бил денес и што би правел да не дојдев во допир со филозофијата на Наполеон Хил. Тоа ми го смени животот. Ог Мандино, Најголемиот трговец на светот
ден 400,00

Моќта – Ронда Бирн

Ронда Бирн своето патување го започнува со филмот “Тајната” кој го видоа милиони луѓе ширум светот. Потоа следуваше книгата “Тајната” , светски бестселер досега преведен на 46 јазици. Сега со “Моќта” , Ронда Бирн ја продолжува нејзината револуционерна работа, откривајќи ни ја најголемата сила во нашиот универзум. СУДЕНО ТИ Е ДА ИМАШ НЕВЕРОЈАТЕН ЖИВОТ! Во оваа книга сакам да го покажам патот до неверојатен живот...Има толку многу нешта кои треба да ги откриеш за животот, и сите тие нешта се добри. Всушност, тие се и повеќе од добри. Феноменални се! Животот е многу полесен отколку што мислиш и кога ќе почнеш да разбираш како функционира животот и Моќта што ја имаш во себе, тогаш во целост ќе ја искусиш магијата на животот – и тогаш ќе имаш неверојатен живот! Сега, дозволи да започне магијата на Твојот живот. -извадок од моќта-
ден 400,00

Моќта на збогатувањето – Џозеф Марфи

Д-р Џозеф Марфи е веројатно најпознатиот писател на Новата мисла, професор, предавач и автор на 40 книги. Тој е исклучителен стручњак за терапијата на излекувањето, но и покрај тоа, тој употребува јасни и едноставни термини за дефинирање на најголемите вистини. Џозеф Марфи со едноставен јазик објаснува како секој човек може да ги примени истите принципи и методи за да ги придвижи своите најдлабоки автосугестивни механизми и така да се стекне со богатство, затоа што богатството не е порок. Богатството е доблест.
ден 290,00

Моќта на потсвеста – Џозеф Марфи

Еве го целосниот оригинален текст на прирачникот за самопомош продаден во милиони примероци ширум светот што ќе ви ја открие невидливата моќ да ја остварите секоја цел. Моќта на потсвеста, една од најомилените и најпродаваните инспиративни водичи на сите времиња, ви покажува како менувањето на вашиот начин на размислување може да доведе до драстично подобрување на вашиот живот. Со помош на практични, разбирливи техники и конкретни примери, д-р Џозеф Марфи ви го открива огромното влијание на потсвеста врз сите животни сфери: парите, односите, работата, среќата - и како да ја примените и да ја насочите нејзината моќ за да ги остварите своите цели и соништа. Оваа неверојатна книга веќе им помогна на читателите ширум светот да го постигнат навидум невозможното со самото учење како да ја контролираат неверојатната моќ на потсвеста. Сега и вие можете да ги научите овие моќни техники за да го смените својот живот, така што најнапред ќе ги смените своите верувања.
ден 380,00

Мотивација – Брајан Трејси

Една од најважни обврски што ги имате како менаџер е да ги мотивирате вработените да го дадат најдоброто од себе. Менаџерите кои создаваат работна средина со висока енергија и даваат чувство дека се работи нешто што има вредност, го намалуваат одливот на вработени и истовремено ги зголемуваат продуктивноста и квалитетот. Потпирајќи се на своето повеќедецениското искуство, експертот за успех Брајан Трејси во Мотивација нуди 21 брза и моќна метода за зголемување на делотворноста на секој поединец или група. Тој ви открива како: • да обезбедите вработените да чувствуваат страст за тоа што го работат • да ги предизвикате со задачи што од нив бараат да направат исчекор • да ја задоволите нивната потреба истовремено да се чувствуваат и независни и дел од тимот • да го намалите стравот од неуспех и да ја зголемите желбата за успех • да ги отстраните пречките што не им даваат да напредуваат • да им дадете повратна информација што им е неопходна за да успеат Во оваа книга ќе ја научите една од најважните функции на менаџментот – способноста да ги мотивирате другите за врвни достигнувања.
ден 250,00

Надмудрување со ѓаволот – Наполеон Хил

Ѕирнете во моќната приказна, досега никогаш објавена, поради својата контраверзност. Ако се соочувате со катастрофи во животот или се наоѓате среде промени во него, тогаш оваа книга е одлично четиво со кое ќе го предизвикате вашиот досегашен начин на размислување и... ќе се запознаете лично со Ѓаволот.
ден 350,00

Најбогатиот човек на Вавилон – Џ. С. Клејсон

Милиони читатели ширум светот имале корист од „Вавилонските параболи“ кои се потврдени како најинспиративните дела напишани за штедењето, финансиското планирање и личниот успех. Напишани се на јазик што по својата едноставност одговара на јазикот на Библијата. Овие фасцинантни и информативни приказни ве водат по сигурен пат кон успехот и сите задоволства што тој ги носи со себе. Ова е книга што ги открива тајните на стекнувањето и чувањето на парите, како и нивната правилна употреба за да тие ви заработат уште пари. Книгата ја содржи тајната за остварување на сите ваши амбиции, желби и потреби. Поинаку кажано таа е клучот за вашиот успех и просперитет.
ден 260,00

Најголемиот успех на светот – Ог Мандино

Најголемиот успех на светот е уште едно ремек дело на најинспиративниот писате во светот, Ог Мандино. Приказната во оваа книга се однесува на еден посебен човек, по име Закеј, кој живеел во Христово време. Книгата нѐ учи, како да го надминеме неуспехот, разочарувањето и тагата и да живееме во богат живот исполнет со благосостојба и душевен мир. Во книгатасе опфатени десет заповеди на успехот, кои навистина ќе ви помогнат да ја одиграте играта на животот и се разбира, да победите.
ден 180,00

Нашата санта мраз се топи – Џон Котер

Нашата санта мраз се топи е едноставна басна за тоа како да се опстане и да се просперира во свет кој постојано се менува. Базирана врз наградуваниот метод на харвардскиот професор Џон Котер, ова е приказна чијашто примена во секојдневјето им помогнала на илјадници луѓе и организации. Во неа се раскажува за една колонија кралски пингвини на Антарктикот што живеат на одреден начин со години. Една љубопитна птица ненадејно открива еден потенцијално катастрофален проблем што му се заканува на нивниот дом – но во основа, никој не ја слуша... Во ликовите во книгата може да препознаеме вистински луѓе, дури и самите себе. Таа е алегорија за отпорот кон промени и херојски подвизи, навидум ненадминливи пречки и најмудрите тактики за соочување со нив. Оваа приказна се случува секојдневно во различни форми насекаде околу нас – а изгледа дека пингвините се справуваат со огромните предизвици многу подобро од луѓето.
ден 200,00

Од добри до одлични – Џим Колинс

Дали една добра компанија може да стане одлична, и како? Од добри до одлични ви нуди триста страници полни со револуционерни размислувања, јасни примери и заклучоци поткрепени со податоци. Оваа книга претставува предизвик за сите бизнис-лидери да ја покажат потребната волја за претворање на својата компанија од добра во одлична. Со својот истражувачки тим, Колинс започнал список на кој подредувал 1435 компании, во потрага по оние што покажале исклучителни резултати со текот на времето. Конечно списокот го свел на 11 - вклучувајќи ги Кимберли-Кларк, Филип Морис, Жилет - откривајќи ги нивните заеднички карактеристики за корпоративен успех. Преминувањето од добри во одлични не бара извонреден извршен директор, најсовремена технологија, иновативно менаџирање, па дури ни прецизна бизнис-стратегија. Во својата суштина, овие компании имале корпоративна култура што постојано барала одлични луѓе што размислувале на исклучителен начин. Зачинета со приказни и примери од одличните и не толку одличните, оваа книга нуди докажан пат до извонредност што секоја организација треба да го земе предвид. Од добри до одлични е една од оние книги што менаџерите и директорите ќе ги читаат и препрочитуваат уште многу години. УСА Тудеј
ден 500,00

Перфектен бизнис план – Рон Џонсон

Внимателно подготвениот план е суштина на успехот на секој бизнис. Планирањето однапред, значи дека донесуваш подобри одлуки денес, и ти помага да ги објасниш, колку што е можно, сите релевантни фактори. Бизнис планот е витален за луѓето кои го финансираат биснисот - но особено е важен са луѓето кои се грижат за секојдневниот менаџмент. ПЕРФЕКТЕН БИЗНИС ПЛАН обезбедува планска конструкција и ти покажува како да го комплетираш својот сопствен бизнис план во стотина кратки, лесни за следење чекори. Книгата е опсежна, но сепак кратка и води кон целта. Напишана е со едноставен, јасен јазик и е дизајнирана за непосредна, практична корист за читателот.
ден 600,00

Подобрување на интерперсоналните комуникации – Станислав Петковски

Со добра комуникација можеме да постигнеме сè. Комуникацијата е размена на пораки меѓу луѓето. Тоа е процес во кој праќаме, примаме и ги модификуваме пораките. Во секојдневниот живот, под комуникација многу често се мисли на разговор. Но разговорот е само еден аспект од комуникацијата, зашто таа се остварува на многу нивоа и на многу начини. Комуникацијата, едноставно, не може да се избегне. Дури и кога не зборуваат, луѓето комуницираат – со погледи, со гестови, со положбата на своето тело... Ние сме тие што можеме да го менуваме текот на комуникацијата според својата слободна волја, но и според несвесната мотивација – својата или на соговорникот. А најдоброто во тоа е што комуникацијата е вештина што може да се научи! Оваа книга е вистински практичен водич кој ќе ви ги покаже сите аспекти на комуникацијата и начините за нивно усвојување. Со нивна помош ќе остварите квалитетни односи со луѓето со кои доаѓате во контакт – во семејството, на работното место, во непосредната и пошироката околина... Научете добро да комуницирате и бидете господар на секоја ситуација!
ден 400,00

Психологија на успехот - Дејл Карнеги

Да се знае да се постапува со луѓето секако е една од најголемите тешкотии со кои се среќава деловниот човек. Токму во оваа книга ќе се запознаете со принципите за однесувањето со луѓето. На многумина од нас им се случило во некоја фаза од животот да доживееме епизоди на промени на расположението, незадоволство, нервоза, тага, умор... период на загриженост. Целта на оваа книга е да ги преформулира, осовремени и да ги изнесе на виделина постарите вистини на човековата природа, да ве тргне од успиеноста и да ве натера да почнете да ги применувате во животот. Во неа се содржат: основните техники за анализирање на грижите; техники за справување со стресни ситуации; како да ги докрајчите грижите пред грижите да ве докрајчат вас; седум начини на постоење на душевен мир, рамнотежа и задоволство; како да се заштитите од добронамерна критика; шест совети за надминување на измореноста и одржување на доброто расположение; како да одберете професија што ќе ви донесе успех; за паричните грижи и како да се намалат.
ден 350,00

распродадено

Развивајте го лидерството во вас – Џон К. Максвел

Најважните принципи, кои мора да ги сфати и примени во практика секој што сака да стане успешен лидер, се: - Клучот на успехот во секоја работа претставува нашата способност да ги водиме луѓето. - С† успева и с† пропаѓа зависно од водењето. - Да се поттикнат другите луѓе подобро да работат е задача на вистински лидер. - Водењето е способност да се добијат следбеници. - Водењето е влијание.
ден 380,00

Секој може – Сахар и Боби Хашеми

СЕКОЈ МОЖЕ е хроника за остварување на сонот на двајца млади луѓе кои сфаќаат дека нивната креативност и амбиција може да ја задоволат единствено со основање на сопствен бизнис. Сахар како адвокат, Боби како банкар, одлучуваат да ги прекинат своите професионални кариери за да го остварат нивниот сон. Низ меѓусебните разговори, во кои всушност се родила идејата за основање на сопствен синџир на кафетерии, потенцираат колку е тежок и интересен патот до успехот. Покрај стручните економски, финансиски и деловни совети, во книгата среќаваме и низа духовити и возбудливи анегдоти за она што се случувало додека го развивале бизнисот, како и дел од нивното директно искуство. Оваа лична приказна за сонувањето, акцијата и успехот е всушност студија за развивање сопствен бизнис од идеја, преку бизнис-план, наоѓање на финансиски средства, па сè до раководење со илјадници вработени. Сахар и Боби Хашеми во 1995 година го основаа синџирот на кафетерии Coffee Republic кој прерасна во најпознат англиски бренд вреден 50 милиони фунти, а овoj светски бестселер стана задолжителна литература на London Business School.
ден 400,00

Совршено ЦВ – Макс Егерт

Бестселер книгата СОВРШЕНО CV е задолжително четиво за секој што сака да стапи на своето идеално работно место. Напишана од Макс Егерт, еден од водечките професионалци во областа на човечките ресурси, со долгогодишно искуство, книгата објаснува што бараат лицата коишто регрутираат, нуди практични совети како да се прикажете себеси во најдобро светло и дава примери од реалниот живот, за да го подобрите вашето CV. Без разлика дали сте дипломец кој ска да се качи на првото скалило од кариерата, или пранирате мошне значајна промена во кариерата, СОВРШЕНО CV ќе ви помогне да се издвоите од конкуренцијата.
ден 500,00

Стив Џобс – Волтер Ајзаксон

Ексклузивна биографија на Стив Џобс, напишана со негова целосна соработка. Врз основа на повеќе од четириесет интервјуа со Стив Џобс направени во тек на цели две години – како и врз основа на интервјуа со над сто негови роднини, пријатели, непријатели, ривали и колеги – оваа книга е хроника на неговиот возбудлив живот и див карактер, приказна за креативниот претприемач кој се стремеше кон совршенство и му се предаваше на својот немирен, интуитивен порив, житие за човекот кој успеа да изврши револуција во шест различни индустрии: персоналните компјутери, анимираните филмови, музиката, мобилните телефони, таблет- компјутерите и дигиталното издаваштво. Во време кога општествата од целиот свет се обидуваат да изградат економија што ќе биде во тек со дигиталната ера, Џобс е иконата за креативност и применета имагинација. Знаеше како да создаде вредност во дваесет и првиот век: ја поврза имагинацијата со технологијата, создаде компанија во која креативноста беше на исто ниво со високата технологија. Џобс е искрен, можеби и претерано искрен, за луѓето со кои работеше, соработуваше и се натпреваруваше на пазарот. Исто така, неговите пријатели, непријатели и колеги нудат искрени прикази за она што го сакаше и го мразеше, за неговите демони, за перфекционизмот, за желбите, мајсторството, ѓаволштините и опседнатоста со контрола, сето она што ги обликуваше неговиот пристап кон работата и иновативните производи што резултираа од вложениот труд. Знаеше да ги разбесни и да ги фрли во очај блиските. Но неговиот карактер и производите што ги создаваше беа тесно поврзани, исто како што се поврзани хардверот и софтверот на производите на „Епл“. Неверојатната приказна за животот и делото на Стив Џобс е токму оваа мајсторски напишана биографија, исполнета со лекции за иновација, карактер, вредности и раководство.
ден 650,00

Стратегии и тактики на успешните луѓе – Дејвид Џ. Либерман

Дали понекогаш чувствувате дека луѓето не ве слушаат, дека не сте почитувани и не остварувате таков вид на соработка каква што заслужувате? Ако некогаш сте сакале да развиете способност во превземање контрола над секој разговор и ситуација, сега имате вистинска прилика! Оваа книга ги содржи исклучиво оние специјални психолошки техники кои управуваат со човечкото однесување, а кои ќе ви помогнат да ги надминете... кога било, на кое било место и во кое било време. Тоа се грижливо одредени методи кои се темелат на одредени принципи и можат да се применат во која било ситуација...
ден 350,00

Тајна – Ронда Бирн

Делови од Големата тајна биле откривани низ столетијата во усмената традиција, во литературата, во религиите, како и во филозофиите. За првпат сите делови од Тајната се собрани во ова неверојатно откровение кое ќе го преобрази животот на сите оние кои ќе ја доживеат. Од оваа книга ќе научите како да ја користите Тајната во секој сегмент од вашиот живот: пари, здравје, односи, среќа.. ќе почнете да ја разбирате скриената, непозната моќ што јаи ма во вас, а тоа откровение може да донесе радост во секој аспецт од вашиот живот. Учејќи за Тајната, ќе осознаеш на кој начин можеш да имаш, да бидеш и да го правиш она што ќе го посакаш. Ќе осознаеш кој си, ќе ја осознаеш вистинската величественост на твојата силна волја и што може таа да направи за тебе.
ден 400,00

Тајни на лидерството – Мајкл Хит

НАПРЕДУВАЈТЕ СО ДОВЕРЛИВИТЕ ЗНАЕЊА ВО ОВАА КНИГА ТАЈНИТЕ НА ЛИДЕРСТВОТО ШТО ГИ УПОТРЕБУВААТ ЕКСПЕРТИТЕ И ВРВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛЦИ. Постигнете брзи резултати со овој едноставен водич низ основите на лидерството Во оваа книга ќе откриете како: да развиете сопствен лидерски стил да ги идентификувате стратешките цели во вашата организација да мотивирате и менаџирате тимови од различна големина да изградите култура на резултати и одговорност да водите во услови на криза
ден 250,00

Тајни на преговарањето – Дејвид Браун

ТАЈНИтм НАПРЕДУВАЈТЕ СО ДОВЕРЛИВИТЕ ЗНАЕЊА ВО ОВАА КНИГА ТАЈНИТЕ НА ПРЕГОВАРАЊЕТО ШТО ГИ УПОТРЕБУВААТ ЕКСПЕРТИТЕ И ВРВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛЦИ. Постигнете брзи резултати со овој брз и лесен водич низ основите на преговарањето Во оваа книга ќе откриете: Како да ги одредите преговарачките варијабли и пакет-договорите Како да ги одбегнете вообичаените стапици Како да го употребувате и да го толкувате говорот на телото Како да се справите со тешките луѓе Како да постигнете одлични резултати со двојна добивка.
ден 250,00

Тајни на презентирањето – Мартин Менсер

ТАЈНИТЕ НА ПРЕЗЕНТИРАЊЕТО ШТО ГИ КОРИСТАТ ЕКСПЕРТИТЕ И ВРВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛЦИ. Постигнете брзи резултати со овој едноставен водич низ основите на презентирањето Во оваа книга ќе откриете како: Да уживате во презентирањето и да му пријдете со самодоверба Да ја процените публиката и нејзините реакции Да подготвите максимално влијателни презентации Да ги користите гласот и телото за да ја објасните поентата Да користите визуелни помагала Да одговорите на секакви прашањата.
ден 250,00

Тајни на продавањето – Ник Констабл

ТАЈНИтм НАПРЕДУВАЈТЕ СО ДОВЕРЛИВИТЕ ЗНАЕЊА ВО ОВАА КНИГА ТАЈНИТЕ НА ПРОДАВАЊЕТО ШТО ГИ УПОТРЕБУВААТ ЕКСПЕРТИТЕ И ВРВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛЦИ. Постигнете брзи резултати со овој брз и лесен водич низ основите на продавањето. Во оваа книга ќе откриете како: Да го презентирате својот производ за да одговара на потребите на вашиот клиент, Да го користите говорот на телото за да воспоставите блиски односи, Да преговарате и да склучите зделка, Да направите вашите клиенти да се враќаат кај вас, Да создадете одлични нови деловни односи.
ден 250,00

Уметноста на почетокот – Гај Кавасаки

Што е потребно за да ги претворите идеите во акција? Кои се елементите на совршеното рекламирање? Како да извојувате победа во битката на таленти? Како да изградите бренд без пари? Уметноста на почетокот ги нуди основните чекори за лансирање на одлични производи, услуги и компании - без оглед на тоа дали сонувате да го основате следниот Microsoft, или пак непрофитна организација што ќе го смени светот. Истовремено им покажува на менаџерите како да го ослободат својот претприемачки дух во постоечките компании, со што им помага да смогнат храброст и креативност за да го издигнат својот бизнис над останатите. На своите читатели Кавасаки им дава трикови за нов почеток, вклучувајќи ги своите проверени тајни техники за пробивање, брендирање, разменување информации, регрутирање, рекламирање, ширење на бизнисот, и најважно од сè во оваа кревка потрошувачка клима, создавање еуфорија. Како дел од Apple, Кавасаки помогнал во претворањето на обичните купувачи во фанатици. Како основач и извршен директор на Garage Technology Ventures, ги тестирал своите радикални идеи во реално лансирање на бизниси. А како незапирлив колумнист во Форбс, ги изострил своите погледи за Уметноста на почетокот. „Го издигнав својот бизнис во светски познат бренд, а сепак, откако ја прочитав оваа книга, имам нескротлив порив да баталам сè и да започнам одново. Книгата на Гај ми разоткри толку многу нешта на кои не сум ни помислил и ми урна толку многу илузии, а сепак се чита како роман. Баш би сакал да им бидам банка на луѓето што ја читаат оваа книга.“ Џеј Конрад Левинсон, автор на серијалот книги Герила Маркетинг
ден 400,00

Уметноста на стратегијата на Александар Македонски - Парта Босе

Парта Босе ја користи кариерата на Александар Велики како отскочна даска за споредување на епизоди од далечното минато со епизоди од неодамнешната историја на бизнисот, со цел да посочи на вонвременските принципи на стратегијата и тактиката. Ова е една од оние ретки книги коишто нудат лекции, а сепак се забавни за читање.
ден 700,00

Умешноста на војувањето – Сун Цу

Напишана пред повеќе од 2000 години, оваа книга, што ја составил мистериозниот војник-филозоф, и ден-денес претставува една од најценетите и највлијателни книги за стратегиите на војувањето, што со еднакво внимание е проучувана и од современите политичари и лидери како што била и од војсководците од дамнешните времиња. Како студија за анатомијата на организациите кои се наоѓаат во војна, Умешноста на војувањето може да се примени на секаков вид натпреварувања и битки, низ целиот свет – од интерперсонални до интернационални. Целта на оваа книга е да се достигне непобедливост, да се издвојува победа без борба, да се стекне моќ што не може да биде совладана од противниците, а која ќе се темели врз сфаќањата за физиката, политиката и психологијата на конфликтите. „’Најдобро е да се победи без борба‘, говорел Сун Цу. Според него, војната и животот се случуваат во исто време. Оваа книга не содржи ниту една застарена максима или нејасно упатство. Совладајте ги нејзините начела и можете слободно да заборавите на современите книги за менаџмент“. Њузвик
ден 199,00

Управување со времето – Брајан Трејси

Вашиот успех најмногу зависи од способноста што ја имате за управување со времето. Едноставно е: колку подобро го користите времето толку повеќе ќе постигнете! Овој концизен водич открива 21 докажани техники за управување со времето, кои можете да ги употребите веднаш за да добиете барем два продуктивни часа на ден. Проучувајќи ги стратегиите што експертот Брајан Трејси ги идентификува како најефикасни и самиот ги употребува, оваа корисна книга ќе ви открие како можете: Да ги контролирате состаноците, имејловите, телефонските повици и безбројните прекини во работата Да го распределите времето на врвни приоритети Да работите на слични задачи за да го задржите фокусот Да го надминете одложувањето Да одредите кои работи може да ги заврши некој друг Да работите наназад од иднината, со цел да се осигурате дека сте ги исполниле целите Исполнета со мудроста на Брајан Трејси и лесна за примена, оваа книга ќе ви помогне да постигнете повеќе за помалку време и со многу помал стрес.
ден 250,00

Цели – Брајан Трејси

Базирана на дваесетгодишното истражување и предавања на повеќе од 5 милиони бизнис-лидери ширум светот, оваа книга е синтеза на најдобрите и најпрактичните техники за поставување и постигнување на личните и финансиските цели. Трејси, со консултантско искуство во повеќе од 500 корпорации, меѓу кои IBM, Ford, Xerox, и Hewlett-Packard, ги објаснува клучните елементи за поставување на цели и неопходните чекори за нивно остварување. Своите извонредни размислувања, Трејси ги преточува во практични чекори за иницијатива.
ден 400,00

Чекор пред другите – Џон К. Максвел

ток опис Целта на оваа книга е да ви покаже дека ставот е зачетник на позитивни промени во вашиот животот. - Каде го стекнавте својот став. - Што е она што вашиот став не може да го направи за вас. - Што може да направи вашиот став за вас. - Како да го претворите ставот во своја најголема предност
ден 300,00

Останати производи

Gaming Слушалки црвени/црни HS-401

Gaming Слушалки црвени/црни HS-401
ден 1.099,00

M-900 Blackberry Black USB Mouse

M-900 Blackberry Black USB Mouse
ден 399,00

Parker Silver со кутија

Parker високо квалитетно канцелариско пенкало во кутија
ден 1.199,00

Power bank PB-3000 Бел

Power bank PB-3000 Бел
ден 1.099,00

USB кабел Micro USB - 1,5M Black Blister

USB кабел Micro USB - 1,5M Black Blister
ден 399,00

USB Полнач со 2 USB порта HC-21

USB Полнач со 2 USB порта HC-21
ден 749,00

Полнач за во кола со 2 USB влеза CC-21

Полнач за во кола со 2 USB влеза CC-21
ден 599,00
Tap to play

Купи онлајн

Регистрирај се и купувај онлајн

Прочитај повеќе

Достава и испорака

Бесплатна достава над 1000 ден.

Прочитај повеќе